fbpx
Διαβάζετε:
Η Τέχνη του Copywriting για τον Τουρισμό

Η Τέχνη του Copywriting για τον Τουρισμό

29 Ιουλίου, 2022

Εσείς, έχετε σκεφτεί αν τα κείμενά σας είναι κατάλληλα για να προσελκύσουν νέους πελάτες στην τουριστική σας επιχείρηση;

Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, η αναγκαιότητα ύπαρξης ιστοσελίδας που προωθεί τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της επιχείρησής μας είναι δεδομένη, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, έναν τομέα που προσελκύει δυνητικούς πελάτες όχι μόνο τοπικά αλλά από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης!

Είναι, όμως, αρκετή απλά και μόνο η κατασκευή μιας ιστοσελίδας για να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες από όλον τον κόσμο όχι μόνο στην ιστοσελίδα μας αλλά και στο κατάλυμά μας;      

Η ανάγκη κειμενογράφησης στον τουριστικό τομέα

Ας υποθέσουμε ότι διαθέτουμε ένα υπέροχο κατάλυμα και μια state of the art custom made ιστοσελίδα, αληθινό ψηφιακό διαμάντι! Ας παραδεχτούμε ότι έχουμε δαπανήσει και αρκετά χρήματα για την κατασκευή της. Χαρούμενοι, περήφανοι και φυσικά ανυπόμονοι, τσεκάρουμε τα Analytics του πρώτου μήνα και κάπου εκεί διαπιστώνουμε ότι το «διαμάντι» μας στερείται επισκεψιμότητας και οι κρατήσεις μέσω ιστότοπου, απέχουν κατά πολύ από τις προσδοκώμενες! Και εκεί απορούμε, τι να έχει συμβεί άραγε;

Σε αυτό εδώ το σημείο θα καλωσορίσουμε το Copywriting ή ελληνιστί κειμενογράφηση, έναν κλάδο του Content Marketing, ο οποίος είτε δεν σας αναφέρθηκε κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας είτε το περάσατε στα ψιλά γράμματα στην προσφορά που έφτασε στο email σας –     ευλόγως, να πούμε εδώ– αφού δεν γνωρίζατε την αναγκαιότητα ύπαρξης και την εξάρτηση που υπάρχει ανάμεσα στην ιστοσελίδα σας, την κειμενογράφηση και την οργανική αναζήτηση στις αγαπημένες μας μηχανές αναζήτησης (Google, Firefox, , Safari, Bing κ.α.)!

Ένα βασικό, λοιπόν, στοιχείο μιας ιστοσελίδας είναι τα καλογραμμένα κείμενα, δηλαδή, αυτά που θα δημιουργήσουν θετικά συναισθήματα στον επισκέπτη πολύ πριν επισκεφθεί το κατάλυμά σας, αυτά, δηλαδή, τα συναισθήματα που θα τον οδηγήσουν να κάνει αυτή τη μετατροπή που όλοι περιμένουμε: ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ

Όπως, λοιπόν, στις διαφημίσεις που παρακολουθούμε στην τηλεόραση ή στις εφημερίδες, ένα καλογραμμένο σλόγκαν / κείμενο είναι αυτό που θα μας γεννήσει το συναίσθημα να πραγματοποιήσουμε μια ενέργεια ή να αγοράσουμε ένα προϊόν ή υπηρεσία (Ναι! Πίσω από αυτό βρίσκονται έμπειροι και χαρισματικοί κειμενογράφοι που πέτυχαν τον σκοπό τους!), έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το Διαδίκτυο!

Ένα καλογραμμένο κείμενο μπορεί να δελεάσει περισσότερους επισκέπτες από αυτούς που μπορείτε να φανταστείτε και να τους ωθήσει να κάνουν την κράτησή τους.

Copywriting και SEO     

Και, φυσικά, η ιδιαίτερη σημασία του Copywriting δεν σταματά εδώ! 

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εξετάζοντας τα Analytics παρατηρήσατε ότι τα δεδομένα σας απέχουν κατά πολύ από τα αναμενόμενα! Εδώ τίθεται και το κρίσιμο ερώτημα: σας έχουν αναφέρει το SEO;

Το SEO, αποτελεί και αυτό κομμάτι της υπηρεσίας του Copywriting και αφορά σε αυτές τις μαγικές λέξεις – κλειδιά που ο έμπειρος και σωστά καταρτισμένος κειμενογράφος θα ενσωματώσει στα καλογραμμένα κείμενα της ιστοσελίδας σας και θα καταφέρει να ανεβάσει στα rankings την ιστοσελίδα σας εύκολα, γρήγορα και, προπάντων, χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία στις διαφημίσεις! Να διευκρινίσω, εδώ, ότι αυτές οι λέξεις – κλειδιά αφορούν τις λέξεις που πληκτρολογούμε στις μηχανές αναζήτησης όταν επιθυμούμε να βρούμε αυτό που επιθυμούμε στο Διαδίκτυο!

Για παράδειγμα, αν θέλετε να βρείτε ένα κατάλυμα στη Σαντορίνη, το πιο πιθανό είναι να πληκτρολογήσετε «ξενοδοχεία Σαντορίνη» ή «κατάλυμα Σαντορίνη» ή κάτι παρεμφερές.

Φανταστείτε πόσο πιο εύκολο θα είναι να «πέσει» ο χρήστης που αναζητά π.χ. ξενοδοχεία στη Σαντορίνη πάνω στο δικό σας κατάλυμα όταν ο κειμενογράφος έχει ενσωματώσει αυτές τις λέξεις κλειδιά μέσα στα κείμενά σας!

Μπορούν όλοι να γράψουν τα κείμενα για την τουριστική τους επιχείρηση;

Προφανώς για κάποιον που δεν ασχολείται επαγγελματικά με την κειμενογράφηση, η δημιουργία κειμένων, και ειδικά, στη μητρική του γλώσσα, μπορεί να θεωρείται κάτι εύκολο. Ωστόσο, αν το σκεφτούμε καλύτερα, πίσω από αυτήν την υπηρεσία του Copywriting δεν κρύβεται απλά κάποιος που ξέρει να συντάσσει σωστά ένα κείμενο, αλλά ένα πραγματικό ταλέντο που ξέρει να γεννά τα κατάλληλα συναισθήματα στους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται. 

Αν εντάξουμε σε αυτό και την «επιστήμη» του SEO, μήπως κάπου εδώ σταματά να θεωρείται η κειμενογράφηση κάτι τόσο απλό και ότι μπορεί να επιτευχθεί από όλους;

Αν λοιπόν, πάρετε τη σωστή απόφαση ότι τα κείμενα όντως παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την προώθηση της τουριστικής σας επιχείρησης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι στην EDL Services έχουμε ολόκληρη ομάδα έμπειρων και ταλαντούχων κειμενογράφων που θα κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς!

Μη χάνετε άλλες ευκαιρίες για να προωθήσετε σωστά την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο!

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας ή εναλλακτικά μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

Σχετικά άρθρα

14 Νοεμβρίου, 2019

Αμετάφραστες λέξεις… υπάρχουν;

Όλοι έχουμε ακούσει εκείνες τις περίφημες ελληνικές λέξεις που δεν μεταφράζονται σε καμία άλλη γλώσσα. Και είναι πράγματι περίεργο να συμβαίνει αυτό, για τον ελληνικό λαό, δηλαδή, να υπάρχουν λέξεις που τις θεωρεί τόσο δεδομένες, ενώ για τους υπόλοιπους λαούς δεν υφίστανται, τουλάχιστον μονολεκτικά.

8 Οκτωβρίου, 2019

Γιατί χρειάζομαι ιστοσελίδα για την επιχείρησή μου;

Πρόσφατα είχα μια συζήτηση σχετικά με το πόσο χρήσιμη, τελικά, είναι μια ιστοσελίδα για μια επιχείρηση.

~ Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το project σας ~

    ΜετάφρασηΚατασκευή ιστοσελίδαςΚατασκευή E-shopΚατασκευή Blog/MagazineΥπηρεσίες Digital MarketingΆλλο

    Συμπληρώνοντας αυτήν τη φόρμα, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.
    Arrow-up