fbpx
Διαβάζετε:
Πώς επιβιώνει το καλοκαίρι ένας Social Media Manager;

Πώς επιβιώνει το καλοκαίρι ένας Social Media Manager;

25 Ιουλίου, 2022

Η ζωή ενός Social Media Manager σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλή ή ως μια απλή δουλειά γραφείου. Όμως, καλοκαιράκι έχουμε, και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, ανεβαίνει και ο βαθμός δυσκολίας.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, τι κάνει ένας Social Media Manager;

Ένας Social Media Manager, είναι συνήθως υπεύθυνος για τον καθορισμό της στρατηγικής περιεχομένου και την προώθηση των κοινωνικών δικτύων μιας επιχείρησης μέσω της οποίας θα οδηγηθεί η επίτευξη των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων που έχει θέσει η επιχείρηση σε συνεργασία με τον Social Media Manager και το Τμήμα Marketing. Αυτή η στρατηγική χρησιμοποιείται στη διαχείριση λογαριασμών των Social Media και κρίνεται απαραίτητη για τη σωστή και αποτελεσματική ψηφιακή παρουσία του εκάστοτε πελάτη.

Στη διαχείριση των Social Media, πέρα από συνεχή ενημέρωση -διότι στη σύγχρονη εποχή που βρισκόμαστε όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς- χρειάζεται και πλήρη γνώση του αντικειμένου (brand / επιχείρησης) της προώθησης. Επιπλέον, είναι απαραίτητη η πληροφόρηση για τις εκάστοτε αλλαγές και συνθήκες της αγοράς.

Παρόλα αυτά, θα αφήσουμε προς το παρόν τη λίστα των υποχρεώσεων εδώ και θα την αναλύσουμε σε μεταγενέστερο χρόνο, καθώς το θέμα μας είναι πιο κρίσιμο επί του παρόντος!

Γραφείο VS Πάμε Παραλία

Κανόνας Νo1: Η δουλειά ενός Social Media Manager δεν τελειώνει ποτέ στο γραφείο.

Μπορεί το ωράριο ενός Social Media Manager να είναι ένα τυπικό ωράριο μεταξύ 9:00-17:00, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετό! Τα ρολά δεν κατεβαίνουν ποτέ και είναι λογικό καθώς η digital αγορά δεν κλείνει και φυσικά ούτε και τα νέα trends σταματούν!

Πώς θα επιβιώσει ένας Social Media Manager στην παραλία (out of office mode)

Για να μπορέσει να επιβιώσει ένας SMM στην παραλία, θα χρειαστεί τα πολύ βασικά: αντηλιακό, ψάθα, το κινητό με τα accounts των εταιρειών, το δεύτερο κινητό με τα accounts των εταιρειών (γιατί το Instagram δεν τα χωράει όλα σε ένα), ένα καλό power bank, απεριόριστo Internet και μια πετσέτα, για να κάνει τη δουλειά του αναπαυτικά!

Ας είμαστε ειλικρινείς. όλα αυτά δεν είναι 100% απαραίτητα, καθώς, ευτυχώς, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και έχει δημιουργήσει πολλά πρακτικά εργαλεία για να λειτουργήσουν όλα αυτά πολύ πιο αυτόματα, αλλά αν μια φορά γίνει μια «στραβή» και κάτι πάει λάθος, ο Social Media Manager θα έχει να αντιμετωπίσει trust issues, κάτι που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση! 

Για αυτό λοιπόν, ένας σωστός και υπεύθυνος Social Media Manager, όταν βρίσκεται μακριά από την ασφάλεια του γραφείου του, πρέπει να έχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό μαζί του.

TOP 5 ESSENTIALS LIST:

 1. Κινητό 
 2. Εφεδρικό κινητό
 3. Power bank (100% φορτισμένο)
 4. Απεριόριστο Internet
 5. Airpods / Headphones (για να μην ενοχλούμε τους υπόλοιπους)

 

Με ένα δροστιστικό cocktail στο ένα χέρι και με το κινητό στο άλλο για να εξερευνήσει τα trends στο TikTok, ο Social Media Manager έχει όλα όσα χρειάζεται για να επιβιώσει!

Στην παραλία και στις διακοπές, όμως, ένας Social Media Manager δεν μπορεί να πάει μόνος του (γιατί συνήθως είμαστε πολύ κοινωνικά όντα), οπότε οι ξέγνοιαστοι φίλοι αποτελούν πρόβλημα -ή μάλλον τους δημιουργούμε πρόβλημα! 

Οι Social Media Managers έχουν ήδη καταλάβει τι εννοούμε!

Πάλι με το κινητό είναι αυτός;

Πάλι δουλεύεις;

Η απάντηση είναι ναι, δουλεύουμε και είμαστε πάλι με το κινητό. Καλώς ή κακώς, είναι η φύση της δουλειάς τέτοια και πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους. Αφού δεν γκρινιάζει ο Social Media Manager που δουλεύει γιατί να γκρινιάζουν οι υπόλοιποι;

Σχέση αγάπης και μίσους

Το Social Media Marketing δεν είναι απλή υπόθεση -ειδικά με τη θερμοκρασία στα ύψη και τη θάλασσα 2 βήματα μακριά. Λίγοι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον κλάδο και παρά τις δυσκολίες είναι συνήθως άτομα που τον αγαπούν πολύ. Είναι όντως μια σχέση αγάπης και μίσους αλλά όποιος μένει κερδίζει πολλά!

Take notes:

Οι φίλοι, και γενικά ο κύκλος των Social Media Managers προσπαθήστε να κατανοήσετε την κατάσταση και να τους στηρίξετε σε αυτό που κάνουν!

Απανταχού Social Media Managers: αν θέλετε να επβιώσετε το καλοκαίρι του 2022, κατεβάστε μια εφαρμογή με To Dos και ειδοποιήσεις, αφήστε για λίγο το κινητό στην άκρη (μέχρι να χτυπήσει) και περάστε καλά!

Hashtag καλό καλοκαίρι σε όλους!

Σχετικά άρθρα

17 Μαρτίου, 2020

Πώς να παραμείνετε παραγωγικοί όταν δουλεύετε από το σπίτι

Τις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πολλές επιχειρήσεις αποφάσισαν είτε να αναστείλουν τη λειτουργία τους είτε να κλείσουν τα γραφεία τους και οι υπάλληλοί τους να δουλέψουν από το σπίτι.

27 Δεκεμβρίου, 2019

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στον κόσμο;

Αφού γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα, όλοι βρισκόμαστε σε έναν γιορτινό «αναβρασμό». Βόλτες, ψώνια για τους αγαπημένους μας ανθρώπους, ευχές, στολισμένες πόλεις… Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ημερών!

~ Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το project σας ~

  ΜετάφρασηΚατασκευή ιστοσελίδαςΚατασκευή E-shopΚατασκευή Blog/MagazineΥπηρεσίες Digital MarketingΆλλο

  Συμπληρώνοντας αυτήν τη φόρμα, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.
  Arrow-up