fbpx
Διαβάζετε:
SEO: Τι είναι και γιατί χρειάζονται στην επιχείρησή σου

SEO: Τι είναι και γιατί χρειάζονται στην επιχείρησή σου

20 Ιουλίου, 2022
Untitled design (11)

Τι είναι το SEO;

Το ερώτημα αυτό απασχολεί όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται online στις μέρες μας, καθώς ακούγεται και θεωρείται ως κάτι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά πολλές φορές μπορεί να μπερδέψει κάποιον που δεν γνωρίζει ούτε τον όρο ούτε τη λειτουργία του SEO

Ο όρος SEO προκύπτει από τα αρχικά «Search Engine Optimization» που στα ελληνικά σημαίνει «Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης». Το SEO είναι μια κατάλληλη στρατηγική η οποία στοχεύει στη δημιουργία «ειδικών συνθηκών» για την ιστοσελίδα σας, έτσι ώστε να εμφανίζεται μεταξύ των πρώτων στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, όπως η Google ή η Safari για παράδειγμα. 

Η πιο σημαντική πηγή επισκεπτών της ιστοσελίδας σας είναι οι μηχανές αναζήτησης και κυρίως η Google, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στις αναζητήσεις. 

Που στοχεύει το SEO;

Το Search Engine Optimization στοχεύει σε δύο βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος αφορά την κατανόηση του διαδικτυακού κοινού, σχετικά με τις αναζητήσεις του. Ο δεύτερος παράγοντας αφορά στην παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σχετικά με το περιεχόμενό της, ώστε να δείξει στη Google ότι ο χρήστης καλύπτεται ακριβώς σε σχέση με αυτό που αναζητά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ξεπερνώντας ακόμα και τους ανταγωνιστές.

 Τι περιλαμβάνει το SEO;

Το Search Engine Optimization περιλαμβάνει όλες τις πρακτικές που χρειάζεται ένα site για να αυξήσει την επισκεψιμότητά του από τις μηχανές αναζήτησης. Τις διάφορες τακτικές SEO θα μπορούσαμε να τις χωρίσουμε σε On-site και Off-site.

On-site SEO

Το On-site SEO αναφέρεται σε πρακτικές που στοχεύουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας μιας ιστοσελίδας σε επίπεδο περιεχομένου, δομής, σχεδίασης και τεχνικής υλοποίησης. Με άλλα λόγια, το On-site SEO εστιάζει στη βελτίωση της ποιότητας της ιστοσελίδας σας. Για παράδειγμα, λέξεις-κλειδιά, περιεχόμενο, τίτλοι, επικεφαλίδες, ταχύτητα φόρτωσης και εισερχόμενοι σύνδεσμοι.

Off-site SEO

Το Off-site SEO είναι η έννοια του να έχετε άλλους ιστότοπους να συνδέονται ξανά με τους δικούς σας, υποδεικνύοντας ότι είστε αυθεντία στον κλάδο σας. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο σημαντικούς τρόπους ανάπτυξης Off-site SEO:

 1. Κοινή χρήση περιεχομένου: Δημιουργήστε περιεχόμενο που είναι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό και κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να το μοιραστούν (share).
 2. Αξιολογήστε το μάρκετινγκ: Χρησιμοποιήστε ιστότοπους κριτικών για να αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που μιλούν για την επιχείρησή σας. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που η ψηφιακή σας «φήμη» σας μπορεί επίσης να είναι πολύ σημαντική.
 3. Blog επισκεπτών: Η διατήρηση ενός blog ως κάποιος που είναι αυθεντία στον κλάδο σας είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε επισκεψιμότητα. 
 4. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Διατηρήστε ενεργή παρουσία σταμέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσετε κόσμο και να προωθήσετε τη δραστηριότητα στην ιστοσελίδα σας.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το SEO;

Στην σημερινή ανταγωνιστική αγορά, η υλοποίηση μιας στρατηγικής SEO είναι πιο σημαντική από ποτέ. Οι μηχανές αναζήτησης εξυπηρετούν εκατομμύρια ανθρώπους σε καθημερινή βάση, οι οποίοι αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους, διάφορα προϊόντα για να αγοράσουν ή υπηρεσίες που χρειάζονται. Η υλοποίηση μιας στρατηγικής προσαρμοσμένης στη δική σας επιχείρηση μπορεί να εκτοξεύσει των αριθμό των επισκεπτών σας σε μεγάλο βαθμό. 

Μύθοι και αλήθειες γύρω από το SEO:

 1. Το 70% των χρηστών που αναζητούν κάτι επιλέγουν κυρίως τις 5 πρώτες θέσεις που εμφανίζει η Google. Χωρίς αμφισβήτηση, η πρώτη θέση λαμβάνει τις περισσότερες επισκέψεις.
 2. Το SEO δεν αφορά μόνο τις μηχανές αναζήτησης, αλλά και ένα σύνολο βελτιώσεων που συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία χρήστη και γενικά στην ευχρηστία της ιστοσελίδας σας.
 3. Ανάμεσα στους χρήστες και στις μηχανές αναζήτησης υπάρχει μια ευρεία εμπιστοσύνη. Όταν η σελίδα σας βρίσκεται στην πρώτη θέση αυξάνεται η εμπιστοσύνη που εμπνέετε στο διαδικτυακό κοινό.
 4. Το SEO θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας και να κερδίσετε τον ανταγωνισμό του Διαδικτύου.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι η ορθή και «έξυπνη» χρήση των SEO μπορεί να βοηθήσει στη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Ωστόσο, η σωστή χρήση μπορεί μόνο να πραγματοποιηθεί από ειδικούς προκειμένου να πετύχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Έχετε απορίες και θεωρείτε ότι χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Η ομάδα της EDL είναι κοντά σας για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία. 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω email. 

Σχετικά άρθρα

1 Ιουνίου, 2019

Freelancers: Πώς επιβιώνουμε το καλοκαίρι;

Πώς θα επιβιώσουμε πάλι αυτό το καλοκαίρι μέσα στη ζέστη, με τις προθεσμίες να τρέχουν και εμείς να παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα μέσα στον καύσωνα, ανεξαρτήτως αργιών, γιορτών ακόμα και σαββατοκύριακων, ώστε να είμαστε συνεπείς απέναντι στους πελάτες μας;

17 Μαρτίου, 2020

Πώς να παραμείνετε παραγωγικοί όταν δουλεύετε από το σπίτι

Τις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, πολλές επιχειρήσεις αποφάσισαν είτε να αναστείλουν τη λειτουργία τους είτε να κλείσουν τα γραφεία τους και οι υπάλληλοί τους να δουλέψουν από το σπίτι.

14 Ιουλίου, 2019

14 juillet

Η 14η Ιουλίου είναι ημέρα γιορτής για τη Γαλλία. Πολλοί το ξέρουν, λίγοι όμως γνωρίζουν τον λόγο εορτασμού αυτής της ημέρας.

~ Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το project σας ~

  ΜετάφρασηΚατασκευή ιστοσελίδαςΚατασκευή E-shopΚατασκευή Blog/MagazineΥπηρεσίες Digital MarketingΆλλο

  Συμπληρώνοντας αυτήν τη φόρμα, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.
  Arrow-up