fbpx
Διαβάζετε:
Η επιτακτική ανάγκη ύπαρξης ηλεκτρονικού καταστήματος στην εποχή του COVID-19

Η επιτακτική ανάγκη ύπαρξης ηλεκτρονικού καταστήματος στην εποχή του COVID-19

10 Νοεμβρίου, 2020

Το 2020 αποδείχθηκε αναμφίβολα μια ταραχώδης χρονιά: η έξαρση της πανδημίας του ιού COVID-19, εκτός των ανθρώπινων απωλειών είχε και έχει σοβαρό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία. Οι ισορροπίες ανατρέπονται και οι επιχειρηματίες καλούνται να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Δεδομένων των αλλεπάλληλων lockdown, ιδιαίτερα στους τομείς της εστίασης και του λιανεμπορίου, οι επιχειρηματίες οφείλουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν την επιχείρησή τους όσο το δυνατόν λιγότερο ανέγγιχτη από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Ο μοναδικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). Τα οφέλη της ηλεκτρονικής παρουσίας μιας επιχείρησης είναι πολλά και έχουν πολλάκις αναλυθεί, αλλά δεδομένων των συνθηκών, δυστυχώς οι μόνες εταιρείες που θα μπορέσουν ευκολότερα να ορθοποδήσουν μετά το πέρας της πανδημίας είναι εκείνες που θα έχουν προνοήσει να διαθέτουν τα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες τους διαδικτυακά.

Για ποιον λόγο, λοιπόν, να επενδύσει κάποιος στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος;

Αρχικά, οι πωλήσεις ενός e-shop δεν έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα μπορούν να πωλούνται σε όλη την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Επιπλέον, δεδομένου ότι παρόλο που τα καταστήματα είναι κλειστά, τα έξοδα «τρέχουν» άρα ένα ηλεκτρονικό κατάστημα προσφέρει τη δυνατότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας της επιχείρησης και της κάλυψης των παγίων της εξόδων κατά τη διάρκεια του lockdown. Παράλληλα, μέσω του e-shop της θα μπορέσει να «χτίσει» νέα πελατεία την οποία θα διατηρήσει και μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων.

Ακόμα ένας σημαντικός λόγος που καθιστά επιτακτική την ανάγκη e-shop είναι το αυξημένο αγοραστικό κοινό, δεδομένου ότι πλέον όλος ο κόσμος ψωνίζει αναγκαστικά μέσω Διαδικτύου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες πιθανότητες αύξηση των πελατών της επιχείρησης. Επιπλέον, εφόσον η κατάσταση σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων είναι ρευστή, και δεδομένου ότι ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που κατά κόρον ο κόσμος κάνει τις αγορές του για τα Χριστούγεννα, μια πιθανή παράταση των μέτρων της κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη οικονομική καταστροφή.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι πολύ σημαντικό να σκεφθείτε σοβαρά την κατασκευή ενός e-shop για την επιχείρησή σας.

Στην EDL Services, μπορούμε να καλύψουμε κάθε σας ανάγκη και απαίτηση. Επωφεληθείτε της μοναδικής μας προσφοράς για την περίοδο των περιοριστικών μέτρων και εξελίξτε την επιχείρησή σας!

Σχετικά άρθρα

8 Οκτωβρίου, 2019

Γιατί χρειάζομαι ιστοσελίδα για την επιχείρησή μου;

Πρόσφατα είχα μια συζήτηση σχετικά με το πόσο χρήσιμη, τελικά, είναι μια ιστοσελίδα για μια επιχείρηση.

11 Μαρτίου, 2019

Ποια είναι η πραγματική αξία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος;

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον υπολογιστή ή το κινητό τους καθημερινά και αδιαλείπτως και οι online συναλλαγές τους κερδίζουν έδαφος με ταχύτατους ρυθμούς.

21 Μαρτίου, 2019

Γιατί να ξεκινήσω το δικό μου blog;

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μέσα στην υπερπληθώρα πληροφοριών που λαμβάνετε καθημερινά, θα μπορούσατε και εσείς να βάλετε το λιθαράκι σας;

~ Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το project σας ~

    ΜετάφρασηΚατασκευή ιστοσελίδαςΚατασκευή E-shopΚατασκευή Blog/MagazineΥπηρεσίες Digital MarketingΆλλο

    Συμπληρώνοντας αυτήν τη φόρμα, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.
    Arrow-up